Energiewerkers en healers

Edelstenen zijn prachtige energiewerkers en healers. Edelstenen dragen het oorspronkelijke scheppingslicht, de meest pure vorm van liefde en manifestatie. Ze delen hun onvoorwaardelijkheid met mens, dier en natuur. Het zijn zichtbare én tastbare brokken van heelheid en bruisende energie.

stromende energiebron

De fysieke edelsteen ontleent zijn kracht aan het kristalwezen. Het kristalwezen is de bezieling of bron die niet beïnvloedt wordt door tijd of ruimte; het is onderdeel van de eeuwige zuivere en onuitputtelijke bron.  

bergkristal edelsteen

Meest indrukwekkend

De bij uitstek en meest indrukwekkende kracht van edelstenen is om ongehinderd het diepst van je wezen te bereiken, je eigen bron. Het wordt niet tegengehouden door beschermingsmuurtjes, angsten, weerstand of wantrouwen. Deze, normaliter blokkerende energieën van o.a. persoonlijkheid, hebben geen vat op de zuivere trilling van de edelsteen. 

 

Geen symptoom bestrijding

Zonder moeite dringt hun helende energie ook door tot de bron van je ‘probleem of blokkade’.

blokkerende energie

Daarmee wordt het bij de wortel aangepakt en wordt er niet aan symptoom bestrijding gedaan. Dit kan omdat de energetische trilling zo puur is dat het nergens aan blijft kleven of door beïnvloed wordt. Dit in tegenstelling tot de meeste menselijke healers die vaak nog (resten) ego hebben en daardoor minder pure energie channelen en daardoor ook minder diep kunnen healen.

 

Lichaam en ziel geheeld

Edelstenen omvatten het volledige spectrum van ons wezen, met andere woorden zowel het fysieke lichaam als je meest zuivere lichtlichaam (zielsdeel) wordt bereikt door het kristalwezen.

lijf en lichtlichamen healing

De werking van edelstenen is daarmee divers en diepgaand en kan het gemakkelijkst worden toegelicht door de verdeling in de volgende categorieën:

  • Fysiek
  • Emotioneel
  • Geestelijk
  • Spiritueel
  • Kosmisch 

 

Fysieke werking edelstenen

Chakra’s zijn energiewielen die de fysieke wereld en ongeziene wereld met elkaar verbindt. Elke chakra heeft zijn eigen werking en thema’s. Zo beïnvloedt het zonnevlechtchakra de werking van o.a. je onderrug, darmen, maag, lever, alvleesklier, milt en longen. En stimuleert een goed werkende lymfe, spijsvertering en zenuwstelsel. 

Solar plexus, zonnevlecht
Een goed werkende basischakra daarentegen vermindert problemen bij vermoeidheid, chronische ziekte en blaas en verbetert de kwaliteit van het bloed.

werking fysieke lichaam

Problemen op deze gebieden vinden altijd hun oorsprong in de correspondeerde chakra. Het chakra wordt op zijn beurt weer beïnvloedt door andere aspecten zoals karmische belasting, zieletaak en nog vele andere waar ik nu niet verder over uitweid.  Edelstenen bereiken moeiteloos je afzonderlijke chakra’s en gehele chakrasysteem. Van daaruit ontstaat heling, balans en inzicht en transformatie.

 

Emotionele werking edelstenen

Edelstenen hebben een verzachtend en balancerend effect op emoties. Je emotionele lichaam, een aspect van je wezen, is uitermate ontvankelijk voor de fijne energie van edelstenen.

het emotionele lichaam. aura lagen

Het emotionele lichaam begint mee te resoneren op de energetische trilling van de edelsteen waardoor heling en transformatie in gang wordt gezet. Zo beginnen vastzittende emoties te stromen en weggestopte emoties worden blootgelegd en beginnen met hun heling.

De edelsteen ziet je in al je kwetsbaarheid en fijngevoeligheid en helpt je herstellen.  

Geestelijke werking edelstenen

Het geestelijk aspect van je wezen wordt verrijkt door het bewustzijnverruimend effect van edelstenen. Edelstenen trekken ego-loze en verlichte bewustzijnsvelden aan en creëren deze op hun eigen beurt ook. Als je hiermee in aanraking komt wordt je dagbewustzijn verruimt en ego-lozer. Je ervaart meer en meer eenheid en onderlinge verbondenheid.

bewustzijnsverruiming, geestverruimend

Ook worden geestelijke informatie en waarheden wakker vanuit je onderbewuste waardoor je minder hoeft te leunen op je mentale vaardigheden en steeds meer kunt vertrouwen op intuïtief weten en handelen. Dit is een veel normalere en moeitelozere manier van leven. Je weet op het juiste moment wat je moet weten en handelt daarnaar.

 

Spirituele werking edelstenen

Edelstenen zijn ook spirituele gidsen en begeleiders. Ze helpen je te herinneren wie je in werkelijkheid bent door je in contact te brengen met je Bronwezen en energie.

spirituele groei, spirituele ontwikkeling

Je Bronwezen staat los van tijd en ruimte en is de eeuwigheid en heelheid zelf. Door de spirituele trilling van edelstenen wordt je engelenbewustzijn wakker en heldere gaven actief. Je wordt daardoor opgetild uit de afgescheiden ik-illusie en ervaart gemakkelijker je eeuwige zelf.

Door het activeren van je heldere gaven neem je veel meer (natuur)wezens, dimensies, engelen en liefde waar. Je wordt tijdlozer, energetisch ruimer en minder ik-geïdentificeerd. Je wordt minder opgesloten door en in beslag genomen door de vele gedachten en emoties.

Edelstenen helpen je lichtlichamen en engelenbewustzijn te ankeren op je chakra’s waardoor je in dit aardse leven beter expressie kunt geven aan je Bron-natuur of Goddelijke oorsprong. 

 

Kosmische werking edelstenen

Als ziel maak je een kosmische reis door het universum. Je hoogste doel is om de oorspronkelijke liefde die je in je meeste pure vorm bent tot expressie te brengen in de kosmos; onvoorwaardelijke liefde in actie voor al het geziene en ongeziene.

zielenreis, reis door kosmos

Edelstenen helpen je te herinneren aan deze taak en maken de trilling van onvoorwaardelijke liefde in je wakker. Het zijn reisgenoten die je helpen wanneer het zwaar is of wanneer je verdwaald bent en niet meer weet wat de bedoeling is. 

 

 

Edelstenen voor jou

Healingpraktijk Jordy biedt verschillende mogelijkheden aan om edelstenen onderdeel uit te laten maken van jouw leven. Een edelsteen chakralegging is een geweldige manier om een diepwerkende healing en innerlijke rust tot stand te brengen.

Citrien knuffelsteen edelsteentherapie

Door Bron-geactiveerde edelstenen bij je te dragen of dagelijks even vast te houden werk je op een duurzame manier aan je eigen fysieke gezondheid, heling en spirituele groei. Hierdoor kom je meer in je aarding, ben je beter beschermd tegen storende energieën en emotioneel weerbaarder. 

De geprogrammeerde edelstenen van healingpraktijk Jordy zijn uniek en hebben een specifieke taak meegekregen. Door het helende energie programma dat ze dragen zenden ze krachtige healingfrequenties. Deze frequenties zijn zowel voor het fysieke lichaam als de ziel en lichtlichamen helend en bekrachtigend.   

onyx marmer, aragoniet met calciet

Het mag duidelijk zijn dat edelstenen een belangrijke rol kunnen spelen in ons leven. Door je open te stellen en ontvankelijk te zijn verbinden ze zich met jou op alle lagen van je bestaan. Het zijn trouwe reisgenoten die zomaar ons leven binnenglippen om opeens jaren later weer spoorloos verdwenen te zijn. Hun taak voor jou is dan volbracht. Hun reis, zowel als de jouwe, gaat onverminderd voort.

Geniet van de prachtige multidimensionale wereld van edelstenen.

Jordy Buzeman