Het bewustzijnsveld dat essentieel is voor alle levende wezens op aarde is het aardmannen (en aardvrouwen) netwerk; een veld, of raster bruisende energie vol chi, en ongemanifesteerde liefde. Dit veld staat aan de basis van de geboorte van elk plantje, dier, insect en mens. Het is de schakel tussen het ongemanifesteerde en het gemanifesteerde, de schakel tussen het spirituele en het aardse.

 

Actief in het Westen

Mensen waarbij de heldere gaven actief zijn kunnen dit veld waarnemen als kabouters. Afhankelijk van o.a. culturele achtergrond en opvoeding worden verschillende types kabouters, of aardmannetjes waargenomen. Ook al worden verschillende typen en individuele kabouters waargenomen, het is mijn ervaring dat dit 1 en hetzelfde bewustzijnsveld is. 

 

tuinkabouter

 

In het Westen is het bewustzijnsveld vanaf november 2019 stukken actiever en veel duidelijker voelbaar geworden. Dit zal een aantal jaren voortduren en brengt een aantal boeiende ontwikkelingen met zich mee waar ik je straks meer over vertel.

 

Eervolle taak

Zoals eerder beschreven zijn kabouters het verbindende element dat ervoor zorgt dat het ongemanifesteerde expressie krijgt als levensvorm op Aarde. Kabouters verbinden de scheppende  krachten (zou je zo daarom zo vaak zien met een schep?) die nodig zijn om leven te geven én te voeden.  

 • Natuurlijke orde en structuur
 • Ontsteekt het levensvuur van elk levend wezen
 • Beheerders van het ley-lijnen grid en andere voedende energiebanen, velden en matrixen
 • Spelen een rol bij de zwaartekracht en het aardmagnetisch veld

 

kabouters, spirituele wezens

Kenmerken

Het bewustzijnsveld van de kabouters heeft een aantal kenmerkende eigenschappen. Op plekken waar het gemakkelijk stroomt maakt het blij en opgewekt. Maakt het hoofd rustig en helder en geeft een frisse blik op de zaken. Je zintuigen worden scherper en multidimensionaler waardoor je alles intenser beleeft en soms energieën kunt waarnemen. Het veld heeft ook een aardende werking waardoor je je steviger en krachtiger voelt en goed contact hebt met je lijf. Het werkt ook stimulerend op je weerstand en gezondheid. Ook je eigen scheppende, creatieve en manifesterende krachten worden aangewakkerd door de intense energie van dit bewustzijnsveld.  

 

kabours, gnomen

 

Boeiende ontwikkelingen

In het Westen is het aardmannen-bewustzijnsveld sinds kort veel duidelijker waarneembaar geworden. Dit komt mede doordat meer consumenten en ondernemers bewuster omgaan met hun maatschappelijke verantwoordelijkheid, het milieu en hun eigen gezondheid. Biologisch, schoon, verantwoord, milieubewust, herbruikbaar zijn allemaal termen die al veel normaler zijn geworden. Omdat dit dieper in het bewustzijn van de mensen is doorgedrongen en beklijft wordt daarmee het resonerende veld van de aardmannen versterkt. Dat op zijn beurt weer ontwikkelingen op gang helpt dat ten dienste staat aan het verder door ontwikkelen  van het menselijk bewustzijn. 

 

gnoom, etherisch, spiritueel

 

 • Er komen meer krachtplaatsen. Plekken waar pure bron energie je voedt, vitaliseert en inspireert
 • Het contact met je lijf wordt dieper en intenser. Pijn en fijn wordt daardoor anders ervaren
 • Contrasten in de wereld wordt groter bijvoorbeeld tussen gevoelsmensen en ratio-mensen, natuurmedicijnen versus synthetische medicijnen, enz.
 • Gelijkgestemden zullen meer met elkaar willen samenwonen en werken in bijvoorbeeld communities 
 • Boviswaarde (levenskracht) van voeding neemt toe. Eten wordt weer voedzamer
 • De epidemie van depressiviteit, neerslachtigheid zal afnemen. Het wordt gemakkelijker voor mensen om blij te zijn met dat wat ze hebben en te accepteren van dat wat is
 • Minder scheidingen, mensen kiezen bewuster en duurzamer (op veel meer vlakken dan alleen relaties)

 

 

Je eigen kabouter krachtplek

Er zijn verschillende praktische manieren waarop je het bewustzijnsveld thuis kunt helpen bekrachtigen. Dit is fijn voor jezelf, maar ook zeer waardevol voor de omgeving, de natuur, moeder aarde en het menselijk bewustzijn.

 

dewerghuis

 

 • Houd je tuin netjes maar niet té opgeruimd. Laat bladeren in de herfst lekker liggen, eventueel wel bij elkaar geveegd op een mooie hoop
 • Oud (onbewerkt) hout mag best in de tuin liggen rotten 
 • Ruim niet alle omgewaaide bomen op, laat ze liggen en begroeien
 • Haal niet alle onkruid weg. Sommige onkruid heeft ook prachtige bloemetjes
 • Plant een appelboom, ook de plant agrimonie resoneert sterk met de aardmannen
 • Doe iets met element water. Dat kan een vijver zijn maar ook net zo goed een klein ornamentje
 • Plaats ruwe brokken (edel)steen in je huis of tuin. Bergkristal en Rozenkwarts zijn niet duur en hebben gecombineerd een hele fijne energie
 • Plaats planten en bloemen die insecten aantrekken, zoals een vlinderstruik
 • Richt je huis en tuin in met gevoel, gebruik je intuïtie en niet zozeer je mind. Vraag innerlijk desnoods waar een bepaalde plant of (edel)steen geplaatst moet worden

 

kabouter, vrede, spiritueel, healing

 

Gaat iedereen kabouters zien?

Haha, nee dat verwacht ik niet. Voor velen zullen de ontwikkelingen in de wereld en het menselijk denken en handelen natuurlijk verlopen, of dit nou wel of niet door een bewustzijsnveld komt dat wij kabouters of aardmannen noemen. De nieuwe staat van bewustzijn, een liefdevoller hart voor de natuur, de dieren en moeder Aarde zal wel degelijk zijn doorgang vinden. Dat kabouters daarvan aan de basis staan is op zichzelf niet relevant. Maar wel heel leuk om te weten 🙂

Fijne dag!

Jordy Buzeman