Een hart van steen

Kernkristal

Een hart van steen wordt doorgaans niet als positief beschouwd. Maar in dit artikel breng ik daar verandering in!

Moeder aarde heeft een hart van steen. Nee ze is niet ongevoelig. Haar kern is een enorme solide bol met een doorsnee van circa 1200 km. Dit kristal is haar fysiek en geestelijk hart en ligt aan de basis van elke levensvorm op aarde.

amoniet, versteend, hart

Het kernkristal van moeder aarde bruist van de energie en staat in direct contact met alle edelstenen, kristallen en mineralen, op deze en andere planeten. Ze versterken elkaar, maken contact en vormen talloze energie velden en lijnen. Door je te verbinden met het kernkristal (visualiseer een energetisch koord van je voeten naar de kern) word je als vanzelf meer geaard en rustiger in je hoofd en lijf.

 

gaia, moeder aarde, energie

 

Hogere bedoeling

Edelstenen en kristallen zijn met een reden op aarde en de aantrekkingskracht op mensen is welbekend. Niet alleen om hun schoonheid zijn ze geliefd, maar veelal om de schitterende energie die ze hebben. Stuk voor stuk  zijn ze bedoeld om je te herinneren aan jouw eigen ware natuur en je te bekrachtigen in wie je werkelijk bent.

 

programmere en activeren

 

Bron van Licht en Liefde

Edelstenen zijn bronnen van energie, lichtkracht, bewustzijn en liefde. Ze hebben de potentie om enorme veranderingen en transformaties teweeg te brengen, zowel voor mensen, dieren, de natuur als ook op wereld en universeel niveau!
Ze beïnvloeden de geziene en ongeziene wereld(en). Hun werking is optimaal en vele malen krachtiger wanneer hun energie en werking (doel)bewust wordt gefocust en toegepast door bewustzijnsvormen, zoals mensen.

mandala edelsteen, healing, inzicht

 

Mandala of Krachtwiel

Elk type edelsteen heeft zijn eigen rol, functie en opdracht. De rozenkwarts gedragen helpt de mens bij het oplossen van hartepijn en heling van de kindertijd. Voor angstige dieren geeft de rozenkwarts een geborgen, veilige sfeer. In de natuur zorgt een mooie brok rozenkwarts voor harmonie, waardoor verstoorde (natuur)energieën weer kunnen samenwerken en -vloeien.

Een mandala of krachtwiel gelegd (van rozenkwarts edelstenen) is vaak zeer krachtig en kan helpen op wereldniveau bewustzijnsgroei van de mens aan te wakkeren en collectieve wonden te helen. Dit effect wordt versterkt als er verspreidt over de wereld verschillende mandala’s op elkaar worden afgestemd met elk hetzelfde doel.

 

3e oog, mediteren, meerdere dimensies

 

Jij bent energie

Energie wil stromen en in beweging zijn, dat is de hele essentie van energie. 
Alles van jou bestaat uit energie; je lichaam, organen, chakra’s, aura, zieledelen en bewustzijn. Raakt een energiestroom geblokkeerd dan ontstaan er problemen. Worden emoties ingehouden, krijgen ze geen expressie dan blokkeert bijvoorbeeld je hartchakra, met als gevolg hartkwalen of een afstandelijk en ‘versteend hart’.  

 

Healing door edelstenen

De helende kracht van edelstenen wordt al gebruikt sinds de periode in Atlantis en waarschijnlijk nog ver daarvoor. Je lichaam, lichaamsdelen, cellen, aura, chakra’s en alles wat maar energie is, reageert op de energetische uitstraling (of trilling) van edelstenen. Ze gaan meetrillen op de energie. Hierdoor trillen blokkades gemakkelijker los waardoor de oorspronkelijke energie weer kan gaan stromen. Een vrij eenvoudig principe!

 

Zigzag in huis

Door een zigzag lay-out in je huis te plaatsen creëer je krachtveld waarin het heerlijk vertoeven is. Gebruik hiervoor wel de juiste stenen zoals amethist, celestien, (andes)opaal, of rozenkwarts. Door deze specifieke lay-out worden energie banen geactiveerd die goed passen bij de vibratie van mensen. Dit is heilzaam, beschermend en stimuleert een positieve sfeer.  Hieronder een simpel voorbeeld hoe een dergelijke lay-out eruitziet.

helende energie in huis, healing met edelstenen

In het voorbeeld zijn de ronde bolletjes edelstenen. De pijlen geven de energie stroomrichting aan. Op deze wijze dienen de edelstenen met elkaar verbonden te worden. Het mooiste is als je de edelstenen met een edelsteenstaf, toverstaf of edelsteenpunt energetisch met elkaar verbindt. Gebruik edelstenen vanaf een grootte van circa 10 cm of zo groot als een tennisbal. Je plaatst ze tegen de muur. Het is ook mogelijk om de energielijnen door te trekken, leg de edelstenen dan in de aangrenzende kamer tegen de achtermuur. 

Maak de stenen 2x per jaar schoon.

 

healing met edelstenen

 

Fysieke klachten en spirituele groei 

Door edelstenen in bepaalde vormen en op de juiste afstand van elkaar op je lijf te plaatsen kunnen er wonderlijke ervaringen en gebeurtenissen ontstaan. Diepe ontspanning, golven van liefde en een innige verbondenheid met het leven komen vaak voor. Ook kan de lichaamseigen energie weer beter gaan stromen waardoor fysieke klachten afnemen of helemaal oplossen. 

Lapis Lazuli knuffelsteen edelsteentherapie, healing

Een voorbeeld van een prachtige edelsteenlegging is de grote lapis lazuli reis, waarover je hier meer kunt lezen.

 

Wat past bij je

Edelstenen zijn zoals eerder beschreven erg krachtig. Ze kunnen niet zelf hun eigen energie stopzetten. Hierdoor kunnen ze soms ook teveel voor je zijn. Het is daarom altijd belangrijk om te voelen of een bepaalde edelsteen of lay-out in je huis nog bij jou en je situatie past. Ik zeg met nadruk VOELEN. Want je eigen gevoel en intuïtie kunnen je haarfijn laten weten wat nog wel en wat niet meer goed voor je is.

Jordy Buzeman