Financiële onzekerheid en donkere gedachtes 

Het basischakra van een hoop mensen is in rep en roer. Niet dat je je daar direct zo bewust van bent doordat je ongemak of pijn ervaart ter hoogte van je bekken en stuit, al kan dat zeker. Wel merk je het duidelijk door de situaties in je leven en de fase waarin je verkeerd. Een aantal thema’s en voorbeelden die te maken hebben met een basischakra in ontwikkeling:

 • financiële onzekerheid
 • vastlopen in het werk
 • vastlopen in relaties (ook 2e chakra)
 • niet meer volledig op jezelf vertrouwen, onzeker zijn
 • niet geaard voelen
 • wiebelig in emoties, op mentaal vlak en fysiek
 • donkere gedachtes of dromen/nachtmerries over moord, levensnood, verkrachting, noodtoestanden
 • je nergens echt thuisvoelen
 • gemis van spontane gevoelens van joy, flow en gemak
 • gemis aan daadkracht, moed en volharding
 • verantwoordelijkheden die zwaar(der) voelen
 • aanhoudende ziekte en klachten
 • toenemende neiging om stimuli te gebruiken of misbruiken (drank, seks, drugs, etc.)
Stuitchakra, basis chakra
basischakra

Midden 2019 is het einde van een heftige piek

Je herkent hier vast iets van, bij jezelf of bij de mensen uit je naaste omgeving. Dit gebeurt juist nu (en is al een poosje gaande) omdat een nieuwe ronde van schoning plaatsvindt. Een schoning van het basischakra met als initiator Moeder Aarde. De planeet Aarde, in haar geestelijke vorm Gaia, is het basischakra van ons melkwegstelsel. Ook zij maakt een kosmische verlichtingsreis samen met andere planeten, melkwegstelsels, diverse energetische wezens en natuurlijk de mensen. 

schoning basischakra is begonnen

Gaia is sinds geruime tijd haar frequentie aan het verhogen 

Daarmee wordt ook onze frequentie verhoogt. De ontwikkeling van Gaia en ons loopt vrijwel parallel. Ook zij schudt oude jasjes af en is op weg naar de 5e dimensie wat een geheel nieuwe evolutiestap inhoudt op allerlei vlakken, zowel in bewustzijn, technologisch, spiritueel als fysiek. De ontwikkeling gaat in golfen en varieert in intensiteit en duur.

De ontwikkelingsgolf of verlichtingsgolf die nu gaande is, is zeker al 3 jaar bezig, en zal vermoedelijk nog zo’n vijf jaar aanhouden. De intensiteit verschilt per jaar maar heeft zich tot in 2019 opgebouwd tot een piek. Halverwege (2019) zitten we aan het eind van de piek. Je kunt het merken aan de innerlijke rust die toeneemt en dat je ‘opeens’ in rustiger vaarwater zit op allerlei vlakken in je leven. Je kunt even ademhalen. 

planeet aarde, geestelijke vorm Gaia

Karmische jasjes afgooien

Het basischakra is dus bezig oude karmische jasjes af te gooien. Deze karmische jasjes of lagen in je aura en chakra’s zijn ontstaan door levens vol met oorlog, geweld, levensnood, misbruik van macht en ga zo maar door. Vrijwel iedereen, de jonge zielen nagelaten, heeft hier mee te maken (gehad), in dit leven, maar zeker in diverse vorige levens.

In de healingsessies die ik geef komen regelmatig ook kerkelijke levens na voren waarin de cliënt zijn of haar macht en kracht volledig had weggegeven aan de kerkelijke leiding en God. Alles werd toegeschreven aan of afgeschoven op iets of iemand buiten hen. Het basischakra heeft daar flink onder te lijden gehad. Deze ervaringen liggen als energetische trilling opgeslagen in het basischakra. Zolang het niet geheeld of geschoond is blijft het de basis van waaruit het leven wordt geleefd en is het zeer bepalend hoe er op mensen, situaties en thema’s gereageerd wordt.

Verlicht je basischakra

Het ligt in zijn aard, net zoals de rest van de chakra’s, om zich volledig te verlichten. Dat betekent volledig schoon van ego, hechting, bescherming en afgescheidenheid. En volledig open, zuiver, transparant, ongehecht en afgestemd op je Goddelijke Bron. Uiteindelijk vindt je ware wezen expressie middels je chakrasysteem in alle facetten van het aardse bestaan.

Als we dit op het basischakra toespitsen houdt dit in op verlichte, ego-loze wijze omgaan met geld en macht. Volledig in je kracht staan, stevig gaard met je hele wezen, subtiliteit en kristallijnenpuurheid. Je bent de belichaming van moed, en waar je ook bent je voelt je thuis, want je bent thuisgekomen in jezelf. Het is dan niet ‘home is where the heart is’, maar: I am (home).

De overige chakra’s vinden hierdoor ook aarding en een stevig basis waardoor zij verder open gaan en geschoond worden van karmische- levens en belasting.

zelfrealisatie, ik ben, lichtwezen

Hoe doe je dat

Het belangrijkste dat je kunt doen om je basischakra te schonen en verlichten is zelfbewustzijn. Wees je bewust van de mensen, situaties en thema’s die je aantrekt in je leven. Stap er als het ware uit en kijk er naar, inclusief je eigen reactie(s), gedachten en emoties. Door deze waarnemer positie voed je niet langer de karmische imprint en creëer je ruimte. Door de ruimte neemt de intensiteit af en krijg je de keuze om anders te reageren of anders met de situatie om te gaan. Hierdoor wordt het oude karma getransformeerd. Het heeft dus je aandacht en bewustzij nodig. 

Advies van healingpraktijk Jordy

Er zijn diverse mogelijkheden om de heling, schoning en transformatie van het basischakra te bespoedigen, hieronder noem ik een aantal:

 • Gaia Bron-elixer (klik hier voor meer info)
  • Dit elixer draagt de nieuwetijdsfrequenties van Gaia. Door dit in te nemen en op je lijf aan te brengen verhoogt je eigen trilling enorm. Hierdoor lossen blokkades op en wordt je bewustzijn verruimt om je eigen patronen en reacties helder te zien.
 • Bron-geactiveerde edelstenen (klik hier voor meer info)
  •  Deze krachtige edelstenen hebben een zeer hoge resonantie en zuivere liefdesresonantie. De rode Jaspis of bruine Aragoniet kun je dagelijks circa 10 minuten op je schaambeen en/of stuitje leggen waardoor het basischakra actief word en healing ontvangt.
 •  Edelsteen chakralegging door master healer (klik voor meer info)
  • In afstemming met jou hoogste bedoeling en wezen worden bron-geactiveerde op en rondom je gelegd waardoor een prachtig helend liefdevol energieveld ontstaat. Bijzonder heilzaam voor je fysieke lichaam, lichtlichamen en bevordert spirituele groei
 • Mensen met een verhoogde trilling en verruimt bewustzijn
  • Met welke mensen ga je om? Dient dat jou (nog). Kies bewust mensen en situaties uit waar je heengaat en waar je je mee omringt. Door om te gaan met mensen die bewuster en liefdevoller leven wordt je eigen trilling ook verhoogt, heel heilzaam en leerzaam

jaspis, rood, knuffelsteen

Je kunt er niet voor weg

Er is geen ontsnappen aan je kosmische ontwikkelingspad. En daar hoort een geactiveerd, schoon en verlicht basischakra ook bij. Het basischakra is een van de pittigste chakra’s, dat staat buiten kijf. Maar het wordt o zo gemakkelijker als je hier bewust mee omgaat. Bewustzijn en aandacht zijn liefde in actie. En liefde heelt alle wonden!

Succes.

Jordy Buzeman