Energiebalans in je gezin?

Prachtige kleuren

Als gezin creëer je samen een energie veld. Dit gezinsveld ontstaat door de input die elk gezinslid levert in de vorm van gedachten, meningen, gedragingen, houding en karmisch verleden. Dit veld verandert daardoor ook continu. Als de energie in harmonie is, kun je een prachtige geometrische vorm waarnemen die schittert, vloeiend beweegt en een pracht aan kleuren kent.

Dit energie veld is anders dan de familieaura waar ik straks op terugkom. Harmonie ontstaat niet alleen per se als iedereen volledig in zijn nopjes is en alleen maar 100% positief is. Dat is een mooi streven, maar niet heel realistisch.

Veel belangrijker is de mate waarin ieder de ruimte krijgt/neemt om expressie te geven aan zijn ware natuur en leeft in overeenstemming met zijn ‘bedoeling’. Met andere woorden, als de Bron-energie van je wezen kan stromen zoals deze bedoelt is om te stromen en niet wordt geremd door aangepast gedrag, ingehoudenheid, angst, en destructief gedrag.

energieveld, eenheid, gezamenlijk

 

Hoe je de omgeving beïnvloedt 

Het gezinsveld staat in direct contact met de omgeving. Dit betekent dat de omgeving reageert op de vorm, inhoud en kleur. Heel zwart-wit gezegd kan het veld de omgeving positief beïnvloeden of negatief beïnvloeden. Elk object, maar ook planten en dieren, heeft zijn eigen energieveld. Zo kan het dus zijn dat de energie van het huis slecht reageert op het gezinsveld waardoor spullen sneller stuk gaan, er vochtplekken ontstaan of andere ongemakken. Ook is het waarneembaar in de sfeer in huis, het is er minder gezellig en harmonieus.

Andersom werkt de omgevingsenergie ook in op het gezinsveld, al is dat in mindere mate maar kan wel degelijks iets zijn om rekening mee te houden bij disfunctioneren en een verstoorde energie.


Geometrische vorm
Geometrische vorm Octaëder

Nieuwetijdsgezinnen

Het meest voorkomende energieveld bij jonge gezinnen in Nederland in deze periode van bewustwording en multidimensionaliteit is de geometrische vorm Octaëder. Deze heeft dan vaak een violette kleur. Deze vorm laat zien dat je bezig bent om je engelen bestaan, goddelijke kern, of spirituele natuur te integreren in de aardse realiteit (zo boven zo beneden). Deze zieletaak is bijzonder uitdagend omdat deze 2 werelden (het aardse en spirituele) nog zeer ver uiteen kunnen liggen.

De kleur violet laat o.a. zien dat het gezin nog relatief zweverig is en vooral een actieve kruinchakra kent en nog verder moet gaan aarden. Dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in het moeilijk laten verenigen van warme, liefdevolle en harmoniserende ideeën die niet gerealiseerd kunnen worden door een gebrek aan geld, realiteitszin of praktische skills. 

Ook herken je dit door (nieuwetijds)kinderen die botsen met de nog oude maatschappelijke, rationele systemen van hokjes denken en regels. Deze kinderen, maar vaak ook hun ouders, maken de switch naar een intuïtief en vrijer leven vanuit het hart en gevoel dat zich afspeelt in het Nu en minder bezig zijn met de toekomst en rationaliseren, bekritiseren en dogmatiseren.

 

hartchakra

 

De witte, kristallijnen Octaëder staat voor een ver gevorderde staat en is de hoogste graad van de Octaëder. Deze Octaëder ben ik nog niet tegengekomen in de aardse realiteit maar is soms al wel zichtbaar in het gezinsleven bezien vanuit de hogere, kosmische dimensies. Het is een kwestie van tijd alvorens de witte Octaëder gerealiseerd wordt in de dichtere aardse dimensies van de persoonlijkheid en de materie.

Familieaura

Het familieaura is een groot energetisch veld dat bestaat uit het totaal aan ervaringen van de familieleden door alle aardse levens heen en maakt op zijn beurt onderdeel uit van grotere auravelden. 

 

Disfunctioneren

Loopt het niet lekker binnen een gezin of bij een gezinslid dan kent het gezinsveld ook geen duidelijk herkenbare vorm. Er is minder structuur waar te nemen, energiebanen sluiten niet fijn op elkaar aan of staan haaks op elkaar en de kleuren zijn matter of zelfs donker en zwart. Er is een duidelijk waarneembaar neiging tot ziekte, neerslachtigheid, geprikkeldheid en het lijkt alsof de dingen nooit gaan zoals ze zouden moeten gaan.

 

auralagen

 

In zulke gevallen is het belangrijk om te kijken wat er aan de hand is. Wat wordt er niet uitgesproken, wie doet dingen (of moet dingen doen) die niet bij hem passen. Krijgt iedereen genoeg de ruimte om zichzelf te mogen zijn, expressie aan zichzelf te geven, welke uitdaging wordt er uit de weg gegaan?

 

Altijd koek en ei?

Het hoeft zeker niet zo te zijn dat het op persoonlijkheidsvlak altijd koek en ei moet zijn. Er mag ruzie zijn, onenigheid, en noem maar op. Feit is dat je het met de ene persoon beter kan vinden dan met de ander, zelfs binnen een gezin. Het belangrijkste is dat er een open hart, open mind en wederzijds respect is, dan kunnen de hogere ziele dimensies stromen van liefde, creativiteit, verbondenheid, en manifestatie.

 

smiley, persoonlijkheid

 

Ook al woon je niet meer samen of heb je weinig contact met je ouders of kinderen, dan nog kan er een prachtig veld zijn dat jullie verenigt op hart en zielsniveau wat op zijn beurt een geweldige uitwerking heeft op de al die andere energievelden in de wereld en kosmos.

 

Welke kleur heb jij?

Elk gezinslid heeft zijn eigen kenmerkende kleur, eigen energie veld en heeft zijn eigen rugtasje. Het rugtasje herbergt zowel de kennis, kunde, wijsheid, kwaliteiten en ervaring vanuit de diverse levens, alsook de daarmee gepaarde uitdagingen en (karmische) leermomenten. Het kan enorm helpen om daar meer inzicht over te hebben, zowel van jezelf als van elkaar. Je kunt elkaar daardoor beter helpen en ondersteunen en creëert begrip en acceptatie.

 

expressie geven, kleuren

 

Tips

–> Leer elkaars kwaliteiten zien én waarderen.

Kijk eens oprecht naar je partner, vader, moeder, zoon, dochter. Welke kwaliteiten, eigenschappen of gedragingen neem je voor lief of heb je maar voor de lieve vrede geaccepteerd of ben je druk bezig te willen veranderen?  Dit vraagt soms een houding van omdenken en dieper kijken dan gedrag alleen. Als je je kind bijvoorbeeld als druk ervaart, kun je daar de kwaliteit van beweging en expressie in terugzien, het leven ongehinderd in beweging. 

 

dankbaarheid

 

Als je partner naar bed kan gaan zonder eerst de ‘rommel’ op te ruimen kan dat getuigen van in vrede zijn met dat wat is en acceptatie, i.p.v. een sloddervos zijn.

–> Communiceer vanuit je hart en buik.

Dat betekent dat er veel meer van je wezen, zowel fysiek als spiritueel, mee doet. Veelal zijn we druk en communiceren we vooral met en vanuit het hoofd, er stroomt dan weinig gevoel mee, we zijn dan minder open en receptief. Vanuit een hart en buik verbinding met iemand communiceren is veel intiemer, multidimensionaler en diepgaander. Je stelt je open, durft kwetsbaarder en eerlijker te zijn. Door deze verbinding word je meer een en ontmoet je elkaar op geheel nieuwe wijze.

–> Wees je bewust van je eigen rol.

Welke bijdrage kun jij leveren, wat zijn jouw kwaliteiten en waar vraag je hulp bij. Wees eerlijk en open tegen en over jezelf. Doe niet de dingen omdat het nou eenmaal van je verwacht wordt of omdat het van jezelf moet.

Onyx-marmer edelsteen bol

–> Edelstenen en kristallen werken harmoniserend.

Bepaalde edelstenen, zoals de amethist, groene aventurijn en onyxmarmer bol, brengen rust en evenwicht in energievelden. 

 

Gezinsreading

Een gezinsreading geeft duidelijkheid over hoe de energiebalans binnen jouw gezin is. Welke kwaliteiten kunnen bekrachtigd worden, waar lopen jullie op leeg, wat is jullie gezamenlijk doel in het leven? Maar ook inzicht over wie welke rol heeft brengt ontzettend veel positiviteit met zich mee. Ook als het op dit moment niet stroomt en er veel ongemak wordt ervaren kan een healing/reading uitkomst bieden.

Meer informatie over de gezinsreading vind je hier.

 

Jordy Buzeman