Liefdevol, scheppend en verlicht denken

Liefdevol, scheppend en verlicht denken hoort bij je voorhoofdchakra, ook wel het 3e oog genoemd. Via dit chakra komen je grootse scheppingskrachten binnen tezamen met magische inspiratie. Een bijzonder belangrijk chakra als het gaat om manifesteren en creëren. We gaan deze meesterschapskwaliteiten de komende jaren beetje bij beetje weer oppakken.
In de periode van Atlantis, meer dan 30.000 jaar geleden, werkte dit chakra volop. We wisten toen nog hoe we deze krachten konden activeren en gebruiken. Er is toen een hoop ‘misgegaan’. Een groot gedeelte van de mensheid stond stevig in de greep van het ego. Hierdoor werden deze Goden’ krachten vaak voor eigen gewin en ten kosten van anderen ingezet. Dit is vandaag de dag nog steeds zo, maar er is ook veel aan het veranderen nu het watermantijdperk is begonnen. Het hoofdstuk van het ego komt (langzaam) ten einde en velen van ons lopen (ongemerkt) het pad van ego-loosheid.

Ego-loze dankbaarheid

Het voorhoofdchakra is betrokken bij ego-loze dankbaarheid en mededogen. Dit chakra speelt een belangrijke rol bij het proces van transpersoonlijkheid. Dankbaarheid dat niets te maken heeft met een ikje dat een gevoel van dankbaarheid ervaart omdat het iets heeft gekregen of juist bespaard is gebleven. Nee, het is het zijn van dankbaarheid dat een automatisch gevolg is van het steeds meer worden van wie je in werkelijkheid bent.

Via het voorhoofdchaka komt kosmische informatie binnen dat los staat van het ikje en alleen dienend is aan het transpersoonlijke zelf. Niet omdat het een keuze is, maar de trilling van het voorhoofdchakra ligt zo hoog dat niets wat met het lagere ik te maken heeft met dat chakra kan resoneren. Deze komische informatie kan de ene keer beter doorkomen dan de andere.

3e oog is versluierd

Het voorhoofdchakra voelt soms versluierd, alsof er een mist voorhangt. Dit is vaak expres ‘gedaan’ zodat je hele pad nog niet zichtbaar is. Dit helpt je bij het aangaan van je levenslessen. Als je alles van te voren kon zien, zou je weinig leren. In de healing en reading sessies die ik geef kom ik regelmatig bij cliënten tegen dat hun  3e oog chakra nu voor het eerst (voor een groot gedeelte) open mag. Het verschilt per persoon wat zij komen ervaren en doen op aarde in hoeverre deze activatie van het voorhoofdchakra mag plaatsvinden.

Lapis Lazuli activeert je meesterschapskwaliteiten

De prachtige edelsteen op de afbeelding is de Lapis Lazuli. Een Egyptische inwijdingssteen die sterk resoneert metLapis Lazuli knuffelsteen edelsteentherapie, healing je voorhoofdchakra en deze activeert. Enige voorzichtigheid is geboden want het is een krachtige steen die geen rekening met je houdt. Als je er klaar voor bent kan het heel mooi zijn om een edelsteenlegging te doen met de Lapis Lazuli. Er wordt tijdens een sessie in afstemming met jouw wezen en bedoeling op aarde diverse Lapis Lazuli edelstenen op je chakra’s geplaatst. Ter ondersteuning worden ook andere edelstenen gebruikt die bij jou passen. Door deze krachtige edelsteenlegging worden reeds verworven, maar in actieve meesterschapskwaliteiten in je wakker gemaakt. Ook vindt een uitlijning plaats met de Gouden Straal die over en door de aarde loopt en heel sterk voelbaar is in o.a. Egypte. In het oude Egypte werkte men bewust met deze straal die je kunt zien als een kosmisch energieveld die gefocust is en langs allerlei krachtpunten op aarde reist en deze met elkaar verbindt. De kwaliteit van deze straal is o.a. het diep aarden van zuiverheid van hart en geweten op aarde zodat dit voor de mens in deze ontwikkelingsfase toegankelijk blijft. De meesters uit lang vervlogen tijden hebben deze straal gerealiseerd en wordt nu nog door diverse Lichtmeesters in stand gehouden.

De stenen op de afbeelding en in mijn praktijk heb ik bron-geactiveerd. Dit betekent dat ze op alle lagen van je bestaan werkzaam zijn, van fysieke lichaam t/m je bron-wezen.

Klachten die horen bij het voorhoofdchakra

Als het voorhoofdchakra belast is doordat je energie en lichtkracht bijvoorbeeld niet goed kan stromen kun je klachten hebben of gaan krijgen zoals hoofd en oogproblemen, evenwichtsstoornissen, op de weggeefstand staan en chaotisch zijn. Maar ook depressiviteit, oorproblemen en duizeligheid hebben vaak met dit chakra te maken. In het algemeen hebben klachten van het hoofd, zowel fysiek als geestelijk dus vaak te maken met het voorhoofdchakra dat uit balans is. Keel en kruinchakra doen daar vaak ook aan mee. Deze drie chakra’s worden tijdens een behandeling allemaal gezuiverd en geharmoniseerd.

Herken jij je in de klachten of heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met me op. Als je interesse hebt in de schitterende Lapis Lazuli kun je uiteraard ook contact met me opnemen.