Waarom je huis energetisch zuiveren en activeren zo belangrijk is

9 van de 10 keer is een huis en de grond waarop het staat energetisch belast. Dit heeft vaak een grotere impact op je leven dan je zou verwachten. Het is belangrijk om te weten waaraan je dagelijks blootgesteld wordt en wat je er gelukkig zelf aan kunt doen, dat is namelijk best een hoop.

Dit artikel gaat in op de meest storende energiebronnen, hoe je daar het beste mee om kunt gaan en effectieve manieren om je eigen energie (en die van je gezin), lichtkracht, frequentie en spirituele groei te activeren en bekrachtigen.

Wil je direct een afspraak maken of meer praktische informatie over een huishealing? Klik dan hier

Innerlijk kind emoties kunnen stromen

 

Bronnen van energetische belasting

Energetische belasting varieert van een relatief simpele belasting door een verstoorde aardstraal of entiteit tot en met grote kosmische poorten, verstoorde tijdslijnen en zwaar beladen karmische plekken. Ook kan het gebeuren dat de scheiding tussen dimensielagen heel dun is waardoor verschillende realiteiten elkaar raken of kort met elkaar vermengen wat een scala aan effecten met zich mee kan brengen. Maar vaak zorgt het voor een verandering in de sfeer en harmonie. Dit klinkt erg maar dient in perspectief te worden gezien.

 

Meest voorkomende bronnen en effecten:

 • Elektromagnetische straling afkomstig van elektrische apparaten (diverse fysieke klachten, waaronder hoofdpijn, urineweg problemen, huidproblemen)
 • Wifi ( zie vorige punt)
 • 3G, 4G en 5G (storend voor je auralagen en om te ontspannen)
 • Wateraders (emotionele klachten, futloosheid)
 • Belaste aardstralen (boosheid, agressie, emotioneel wiebelig)
 • Entiteiten (emotionele klachten, angsten)
 • Kosmische straling (prikkelbaar, keelpijn, slechte energiebalans)
 • Energetische poorten, waaronder entiteit poorten (divers)
 • Karmische afdrukken (niet goed kunnen aarden, beklemd voelen)
 • Verstoorde tijdslijnen (niet goed kunnen aarden, geen thuis gevoel hebben)
 • Dunne scheiding tussen dimensielagen (verward zijn, niet goed kunnen focussen)
 • Emotionele en mentale velden c.q. matrixen (snel van slag, veel denken en rationaliseren)
 • Punten waarop verschillende energiebanen elkaar kruisen in de grondlagen (blokkades in energiehuishouding van lichaam en chakra’s.)

Als dimensielagen elkaar raken of als een energetische poort open staat klinkt het plotseling hol en ruim als je daar geluid maakt, let maar eens op of je dit tegenkomt. Doorgaans kan dit geen kwaad en verdwijnt het binnen een aantal minuten.

innerlijk kind, natuurwezens

Ook elektromagnetische belasting, waaronder het eerder genoemde 4G en 5G netwerken) kan voor gevoelige mensen (HSP) behoorlijk storend en ontregelend werken. Gelukkig is er een hoop wat je kan doen om jezelf te beschermen, en liever nog, je eigen energie, lichtkracht en frequentie te verhogen.

 

Activeren van de hogere dimensies

Wat zeker zo belangrijk is als het reinigen en zuiveren van je huis, het grondgebied en de lucht is het activeren van de hogere dimensies in en rondom het huis. Daar wordt vaak niet aan gedacht, maar wordt steeds belangrijker de komende jaren voor mensen die spiritueel groeien en daardoor behoefte hebben aan meer lichtkracht, en subtielere frequenties van liefde en bewustzijn.

Huishealing, zuivering, tijd voor verandering

 

De hogere dimensies zijn verfijnde frequenties en brengen het volgende met zich met mee:

 • Voedende Lichtkracht voor je aura, chakra’s en lichtlichamen
 • Universele liefde waarvoor je steeds meer ontvankelijk wordt
 • Activatie van hogere vormen van wijsheid
 • Eenheidsbewustzijn, al-een zijn
 • Trekt zuivere energieën aan zoals natuurwezens, engelen en andere lichtwezens

 

Onderschat het niet

Het aantrekken van zuivere energieën moet niet worden onderschat. Dat zorgt namelijk voor een fijne, voedende en multidimensionale plek waarin het bewustzijn van de mens steeds verder kan opengaan en er meer subtiele lichtlichamen mee kunnen gaan doen in de aardse realiteit. Hierdoor wordt het gemakkelijker om de liefde die je in essentie bent te leven op aarde en daaraan expressie geven.

Ook de chakra’s zullen op steeds hogere frequenties gaan resoneren en multidimensionaler worden waardoor onze goddelijkheid of ware zelf steeds meer aarding vindt en expressie krijgt middels, denken, voelen en gedrag.

 

Wat merk je als je huis energetisch belast is?

Een groot scala aan effecten wat varieert van een negatieve stemming in huis, spullen die relatief vaak kapot gaan of zoek zijn tot en met het waarnemen van entiteiten wat bedreigend en angstig over kan komen. Maar ook veel klachten die we als normaal zijn gaan vinden zoals, slecht slapen, met regelmaat ziek zijn of slecht humeur hebben, zijn vaak te herleiden tot lage energie frequenties in huis.

Ook bepaalde kamers die niet fijn voelen of een plek waar je eigenlijk nooit gaat zitten ondanks dat het ogenschijnlijk een mooie stoel of plek is. Wat ik ook vaak tegenkom is dat men een bepaalde mate van flow en gemak mist en dit heel normaal is gaan vinden: ‘dat is nou eenmaal zo bij mij’’. Dit hoeft helemaal niet zo te zijn en kan heel goed te maken hebben met een oude energiematrix waarin lage trillingen zitten opgeslagen.

 

Enorme energievelden met lage trilling beïnvloeden je

Een matrix (of energetisch veld) ontstaat doordat een hoop mensen over een lange periode van tijd dezelfde levenshouding en visie delen, vaak van generatie op generatie. Door de energie die zij uitzenden ontstaat een energieveld of matrix. Als het veld lang genoeg ‘gevoed’ wordt blijft het op zichzelf bestaan en beweegt rond binnen een bepaald gebied. Het kan dan ook aardstralen met deze informatie belasten waardoor deze lage trilling zich gemakkelijk verspreidt. Je kunt je voorstellen dat dit veel en vaak voorkomt.

storende energie, aura schonen

 

Zo kom ik in dorpen met regelmaat velden tegen die te maken hebben met behoudend zijn / conservatief, denken in te korten en een angstige of beschermende houding hebben.

De mensen die daar (gaan) wonen of geboren worden kunnen op den duur deze frequenties overnemen en zelf zulke gedachtes, houding en visie aannemen. Een dergelijk veld kan zo honderden jaren bestaan en zelfs groeien waarbij het enorme proporties aanneemt. Een healing waardoor de lage trilling getransformeerd wordt naar hogere, voedende frequenties kan dan een wereld van verschil maken. Dit werkt heel bevrijdend voor de mensen en er komt meer ruimte voor hun ware natuur, ziel en verruimd bewustzijn.

 

Is je huis voedend en herstellend voor je ziel en lichtlichamen?

Het zou normaal moeten zijn, maar doorgaans zijn de meeste huizen geen plekken van licht waar je opgetild wordt in je grote zelf. Waar je voelt dat je aura heerlijk ruim is en er lichtwezens, natuurwezens en engelen door je aura bewegen in een heerlijke flow en harmonie. Nee, met een beetje geluk komen we wel tot rust, is het behaaglijk en voelen we ons veilig. Maar daar houdt het ook wel op. En dat is jammer.

hartchakra, verlichting, healing, verruimd bewustzijn

Je huis en de plek waar het staat kan zoveel meer zijn. Een plek die je voedt, die je (spirituele)groeiweg ondersteunt, je optilt uit je ego en persoonlijkheid. Een plek waar je in contact komt met je zielskwaliteiten en waar je open en kwetsbaar kunt zijn, maar waar ook je kracht en meesterschapskwaliteiten geactiveerd worden.

 

Is dat midden in de drukke stad ook mogelijk?

Jazeker! Multidimensionale energieën, zoals Kosmisch Licht en Universele liefde, bewegen buiten tijd en ruimte. Middenin de matrix van een drukke stad kun jij een nieuwe matrix creëren. Je brengt de plek, het huis en jezelf op een andere, hogere trilling. De lagere trillingen hebben daardoor minder vat op je, worden steeds minder een storende realiteit. Je kunt midden in de stad, waar het wemelt van de mentale en emotionele velden een prachtige energie creëren. En weet je wat, dit gebeurt ook al!

huiszuivering, schone energie

 

Nieuwetijdsnetwerken met hogere bewustzijnstrillingen

In veel van deze healingen konden de mensen vanuit hun lichtwezen en hoger bewustzijn worden ‘aangesloten’ op nieuwetijdsnetwerken die zij, veelal onbewust, met elkaar creëren. Het is heel mooi om te zien dat deze netwerken ook diep geankerd zijn in de aardlagen en meestromen met diverse energiebanen, waaronder ley-lijnen, in moeder aarde. Dat betekent dat de hogere spirituele dimensies expressie gaan krijgen via het gedrag van de mensen, dus echt geleefd worden.

zuiverheid, huiszuivering

Dit is eeuwen anders geweest waarbij de hogere dimensies in het hoofd en hart gekend werden maar daarmee nog niet ‘gesteund’ werden door de onderste chakra’s en het innerlijk kind. Idealen bleven daarmee vaak idealen. Als puntje bij paaltje kwam liepen de prachtige liefdevolle ideeën kapot op onrealistische visies, duaal gedrag m.b.t. geld en macht en een dwars innerlijk kind.

Nu de energie verder gezakt is, de aardlagen heeft bereikt en daarmee de onderste chakra’s, kunnen er grote, fundamentele veranderingen komen in gedrag.

De daad wordt bij het woord gevoegd. Liefde, inspiratie en bewustzijn vindt expressie doordat veel meer dimensielagen in ons menszijn meedoen en er een stevig basis is waarop het kan ankeren en landen (het basischakra).

 

Hoe ontstaat energetische belasting?

Uit de vele readingen blijkt dat de meest voorkomende en ook storende belasting komt van emotionele en mentale energievelden. Dit zijn velden van honderden, zo niet duizenden mensen dat samenklontert en niet goed kan wegstromen. Deze velden zijn heel normaal en ook logisch te verklaren. Het zou ook niet zo storend werken als het natuurlijk weg kon stromen, of transformeren. Maar dat lukt in veel gevallen niet doordat het nog gevoed wordt door mensen en op zijn plek gehouden wordt door andere krachten zoals een energetisch veld verderop.

Vergelijk het met een lagedrukgebied dat gevangen zit tussen andere drukgebieden en daardoor een langere periode ‘slecht’  weer veroorzaakt.

Energetische belasting ontstaat ook door zielen die nog niet zijn overgegaan naar de hogere dimensies.

Vaak zijn deze zielen verward of nog zo geïdentificeerd met het aardse leven dat zij in hun ‘rol’ blijven hangen. Op sommige plekken zijn dat er heel veel, bijvoorbeeld door een veldslag die heeft plaatsgevonden

 

Slag bij Heiligerlee

Zo liet een reading in het Groningse dorp Heiligerlee zien dat daar nog veel zielen niet zijn overgegaan na de slag bij Heiligerlee die heeft plaatsgevonden in 1568. Deze zielen stagneren de natuurlijke flow van energie en brengen veel kou met zich mee en zwaarte waardoor de energie van mensen weglekt en ook ziektes zoals reuma kunnen ontstaan. Door de healing die mocht plaatsvinden werd de energie lichter en een groot aantal zielen begon naar het licht te bewegen. De energie werd opmerkelijk lichter en blijer en er was een groot gevoel van opluchting bij de zielen voelbaar. Heel bijzonder om waar te nemen.

 

Ik heb wel last maar mijn partner niet, hoe kan dat?

Dat heeft alles te maken met de wet van resonantie. De meeste frequenties of trillingen werken door je heen zonder dat je iets merkt of dat het iets met je doet. Komt er een trilling voorbij die (bijna) gelijk is aan een trilling in jou, dan reageer je, of wordt je beïnvloedt.

harmonie, energie, verstoorde energie

Heb jij in dit leven nog thema’s uit te werken met bijvoorbeeld denken in te korten, dan zul je sterk op zulke velden reageren. De trilling ‘in te korten denken’ zit in je aura en chakra’s opgeslagen als een thema dat nog niet ‘klaar’ is. Vaak word je op een plek geboren of zul je naar een plek toe verhuizen die je helpt deze thema’s te transformeren en daar uiteindelijk vrij van te komen. De plek waar je woont en de energie die je daar ervaart vertelt je veel over wat je als lichtwezen wilt komen leren, ervaren en transformeren in dit leven en in deze realiteit.

 

Het effect van energetische belasting op je aura, ziel en lichtwezen

Heel simpel gezegd kost het je energie en je levenskracht. Energetische belasting neem ik vaak waar als een matte deken dat om de mensen heen valt en hun energie, lichtkracht, en multidimensionaal bewustzijn dempt. Ze stralen minder doordat hun lichtlichamen afgedekt zijn. Het gevolg hiervan is dat mensen minder goed bij hun gevoel, puurheid, en ware natuur kunnen komen en de neiging hebben meer vanuit het hoofd te leven, dus meer denken, malen, rationaliseren, etc. Veel mentale activiteit is vermoeiend zoals de meeste mensen wel zullen weten.

 

Een veel gehoorde klacht die ik tegenkom is dat men aangeeft een grote scheiding te voelen tussen het hoofd, en de rest van het fysieke lichaam en tussen denken en voelen.

 

Dit is een natuurlijk gevolg van energetische belasting. Er is weinig harmonie en de signalen die het lichaam afgeeft worden minder goed opgevangen en gehoord wat ook weer een scala aan gevolgen met zich meebrengt, zoals fysieke overbelasting of een (naderende) burnout.

 

Er is veel dat je zelf kunt doen

Er zijn ontzettend veel manieren waarop je de energie minder belastend maakt, de sfeer positiever of jezelf beschermt. Belangrijk is om eerst te bepalen van welke belasting sprake is. De volgende methoden kunnen al een groot verschil maken

 • Edelstenen plaatsen, belangrijk is dat ze bron-geactiveerd zijn op alle dimensielagen
 • Salie, smudge branden
 • Regelmatig luchten, zeker na een onweersbui
 • Planten in huis nemen
 • Zoveel mogelijk inboedel vervaardigd uit natuurlijke producten
 • Aura schonen voordat je thuis komt

Elektromagnetische straling pak je relatief gemakkelijk aan met edelstenen. Zwarte toermalijn werkt bijvoorbeeld ontstorend en is bij uitstek geschikt om te plaatsen in de meterkast en bij wifi kastjes. Denk er wel aan om de stenen gemiddeld 4x per jaar te ontladen door ze 48 uur in een bak water te leggen. Idealiter laad je ze vervolgens op door ze een middag in de zon te leggen.

storende energie, aura schonen

 

Een leuke ontwikkeling die ik onlangs kreeg te horen is dat 1 van de grotere energieleveranciers in Nederland bij een edelsteengroothandelaar veel zwarte toermalijn heeft ingekocht voor ontstoring in de transformatorhuisjes.

 

Verder doen edelstenen, planten en natuurlijke producten het goed in huizen. Ze dragen een verfijnde trilling. Hangt er negatieve energie door een ruzie of bepaalde stemming dan helpt het branden van Salie goed. Mix het met lavendel takjes om hogere energieën aan te trekken.

Love & harmony edelsteen bol

De love & harmony edelsteenbol is geprogrammeerd met een sterk beschermend en activerend energieveld. De bol zendt continu helende frequenties die storende en belastende energie op afstand houdt. De bol werkt in een straal van ruim 20 meter en pakt ook de grondlagen mee.

Gouden engelensteen

De gouden engelensteen is een prachtige geprogrammeerde engelensteen bol. Hij zendt continue liefdevolle healingfrequenties en geeft een warm en geborgen thuisgevoel. De engelensteen transformeert negatieve energie uit je aura waardoor jij en je huis licht en blij (aan)voelt. De steen is bijzonder geschikt voor plekken in huis waar het kil, niet fijn, unheimisch, niet blij voelt. De bol fleurt de boel op. 

 

Wees bewust

Wees je ook bewust wat voor energie je meeneemt naar huis, je draagt vaak van alles mee in je aura door de gesprekken die je hebt gehad of het werk dat je hebt gedaan. Maak jezelf energetisch schoon door te visualiseren dat alle belastende energie die je bij je hebt getransformeerd wordt in licht. Lucht vaak je huis. Net na een onweersbui zit de lucht vol met goede energie, zet dan de ramen en deuren even open.

 

Woon je nog wel op de juiste plek?

Kijk en voel of je nog wel op de juiste plek woont. Hoe is de energie van jouw dorp of stad? Past dat (nog) bij jou, is het nog dienend? Wees daarin eerlijk. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen welzijn en energie. Neem daarom ook besluiten of maatregelen die daarbij passen.

Is er sprake van heftige storing en belasting of ben je niet zeker waar je last van hebt en kom je er niet van af, dan kun je ook contact met mij opnemen om te kijken hoe jij het beste geholpen kunt worden. Soms is het namelijk nodig om een diepgaande healing en activatie te laten doen door iemand met veel ervaring. Hier kun je daar meer over lezen: huishealing, zuivering en activatie

 

De toekomst is positief

Op steeds meer plekken ontstaan fonteinen van Kosmisch Licht die omhoog spuien uit moeder aarde. Dit tilt de omgeving op in hogere, voedende frequenties. De energiebanen in moeder aarde, waaronder ley-lijnen, worden actiever en krachtiger. De mensheid als geheel is bewuster en sensitiever aan het worden, zeker in Nederland en België die spiritueel gezien een voortrekkersrol hebben.

harmonie, liefde

Waarom dit allemaal gebeurd? Het is de tijd ervoor. Er is al veel over gesproken en geschreven over het Aquariustijdperk dat nu in volle gang is. Een zeer boeiende tijd voor mensen die bewust bezig zijn met bewustzijn, spiritualiteit, ontwaken, en alles wat daarbij hoort. De energieën en frequenties die dat steunen nemen hand over hand toe. Ben je hier ook bewust mee bezig, dan wens ik je een geweldige tijd toe!

Jordy Buzeman