edelsteen heling, chakra legging

Edelsteentherapeut aan het woord

Edelsteentherapie is een uitstekende manier om op alternatieve wijze diepgaand en effectief te werken aan ontspanning, ondersteuning bij ziekte en mentale klachten. Edelsteentherapie is weldadig voor lichaam, ziel en geest. Ook zijn edelstenen en edelsteentherapie uitermate geschikt voor het versnellen en verdiepen van je spirituele groei en ontwikkeling. Als opgeleid en ervaren edelsteentherapeut kies ik doormiddel van heldervoelen en helderzien de juiste edelstenen voor jou uit. Het is dus nooit zo dat bij elke klacht of onderwerp dezelfde edelsteen hoort. Het is echt maatwerk. Ieder mens en iedere klacht reageert anders op edelstenen.


Ik wil direct meer informatie over een behandeling en healing met edelstenen.
Voor een uitgebreid artikel en leuke achtergrond informatie kun je hieronder verder lezen.

 


auralagen
Waarom kiezen voor edelsteentherapie

Vaak is de reden omdat je bent vastgelopen in het reguliere circuit. Doordat klachten niet echt worden opgelost of na verloop van tijd weer terugkeren of omdat de behandelaar, arts, therapeut niet goed naar je luistert en je niet behandelt als een mens en lichtwezen met een ziel en aanvullende behoeftes . Ook kiest men vaak voor edelsteentherapie ter ondersteuning naast een behandeling in het reguliere circuit.

 

Hoe werkt edelsteentherapie?

Mijn ervaring, en gelukkig velen met mij, is dat edelsteentherapie uiterst effectief is en daarnaast ook heel fijn en plezierig is om te ervaren.

gaia, moeder aarde, energie
De fysieke edelsteen ontleent zijn kracht aan het kristalwezen. Het kristalwezen is de bezieling of bron die niet beïnvloedt wordt door tijd of ruimte; het is onderdeel van de eeuwige zuivere en onuitputtelijke bron. Dit is geenzins wetenschappelijk onderbouwd, maar dat is natuurlijk ook helemaal niet nodig; als het voor jou werkt, dan werkt het!
Wikipedia rept ook met enkele woorden over edelsteentherapie: 
https://nl.wikipedia.org/wiki/Edelsteentherapie. Daar wordt namelijk gesteld: ‘dat de effectiviteit van edelsteentherapie het placebo-effect ontstijgt niet is aangetoond en ook niet plausibel wordt geacht.’

wetenschap, onderzoek, edelstenen
Met andere woorden: er is tot op heden geen wetenschappelijke onderbouwing of bewijs voor de helende werking van edelstenen, de effectiviteit wordt toegekend aan het placebo-effect. Veel kun je daar niet mee. Mijn persoonlijke ervaring uit de praktijk is dat duizenden mensen zijn geholpen door het effect van edelstenen. Ik heb zeer kritische cliënten enorme voorstanders zien worden doordat zij op een simpele manier op veel dragelijkere wijze met migraine om kunnen gaan.

kernkwaliteiten

Onzekere mensen zijn door edelstenen in contact gekomen met hun kernkwaliteiten en innerlijke kracht waardoor zij zichzelf op geheel nieuwe en positieve wijze ervaren. Kinderen die ‘nachts onrustig zijn slapen veel beter. Ik kan je nog vele, vele andere voorbeelden geven.

 

Werkt het altijd?

Vaak wel, altijd zou geweldig zijn maar is niet zo. Dat hangt van tal van factoren af. Soms zijn meerdere behandelingen nodig en het is belangrijk om het advies van de edelsteentherapeut goed op te volgen. 

 

Wat is edelsteentherapie?

Edelsteentherapie is de helende, zuiverende en bekrachtigende energie van edelstenen bewust toepassen ter heling en ondersteuning. De werking is zeer uitgebreid en is actief op meerder niveau’s:

  • Fysiek
  • Emotioneel
  • Geestelijk
  • Spiritueel
  • Kosmisch 

Op elk van deze vlakken hebben edelstenen een wezenlijke bijdrage voor jou en de mensheid te leveren. De verschillende niveau’s worden uitgelegd in het artikel op deze site ‘Het geheim van edelstenen‘.

 

Wat is zo bijzonder aan edelstenen?

Edelstenen zijn prachtige energiewerkers en healers. Edelstenen dragen het oorspronkelijke scheppingslicht, de meest pure vorm van liefde en manifestatie. Ze delen hun onvoorwaardelijkheid met mens, dier en natuur. Het zijn zichtbare én tastbare brokken van heelheid en bruisende energie.

Edelstenen zijn ook duurzaam, je kunt ze heel vaak opnieuw gebruiken, sommigen zelfs je hele leven lang. Wel is het belangrijk om regelmatig je edelstenen te reinigen, hoe dat werkt lees je hier.

 

Voorbeeld edelsteenlegging

 

Wat is een kristal of edelsteen?

Strikt genomen heeft een kristal een ordelijk, identificeerbaar zich herhalend rooster of inwendige structuur. Voor kristalhealingen worden alle soorten stenen kristallen genoemd, ongeacht of het edelstenen, half edelstenen of stukken gesteente zijn. Wetenschappelijk gezien klopt dat dus niet, maar we doen dit puur voor het gemak. Hieronder een overzicht van een aantal vormen.

 

Kubisch – Pyriet

De eerste vorm is kubisch. Een voorbeeld daarvan is Pyriet.

pyriet edelsteen

 

Pyriet is een geweldige steen voor het aarden van je kosmisch licht. Hierdoor geeft het meer zelfvertrouwen, daadkracht en concentratie. Fysiek werkt de edelsteen goed bij vermoeidheid, neerslachtigheid en depressie. Maar werkt ook ondersteunend bij astma, het bevorderen van de bloedsomloop en bij abnormale/pijnlijke menstruatie. Het is wel van belang om een edelsteentherapeut te vragen of deze steen specifiek voor jouw klachten de beste steen is. Een leuk weetje over Pyriet is dat men het ook wel fools gold noemt. Dat komt omdat Pyriet soms best wel op goud lijkt en daardoor mensen wel eens heeft verward.

 

 

Triklien – Amazoniet

De 3e vorm is Triklien. De Amazoniet maar ook de Labradoriet hebben deze structuur. 

Amazoniet knuffelsteen edelsteentherapie
Amazoniet – healingpraktijk Jordy

De Amazoniet is een prachtige steen voor heling van het keel- en hartchakra. Ook brengt deze steen het verstand en hart bij elkaar. De boodschap van de Amazoniet is: liefde verbindt, laat los wat er niet meer toe doet.

 

 

Tetragonaal – Rutiel

De 2e vorm is tetragonaal, voorbeelden daarvan zijn Rutiel en Zirkoon. 

rutiel edelsteen
https://af.m.wikipedia.org

Rutiel kwarts is een reinigende en vitaliserende steen. Je aura, fysieke lichaam, chakra’s en lichtlichamen worden geschoond door Rutielkwarts. Karmische belasting, negatieve energie, zware gedachten en emoties transformeren met behulp van de heilzame energie. Fysiek ondersteunt Rutiel bij chronische ziekten en impotentie.

 

Orthoromobisch – Celestien – Coelestien

De 4e vorm is orthormobisch, in dit systeem zijn er 3 verschillende assen die elkaar op 90 graden raken. De assen zijn allen van verschillende lengte. Een mooi voorbeeld van een dergelijke edelsteen is de Celestien, ook wel Coelestien genoemd. 

Celestien, coelestien, celestiet knuffelsteen
Celestien – healingpraktijk Jordy

Celestien werkt helend op het keelchakra, hartchakra en op het voorhoofdchakra. Celestien draagt de warmte en liefde van Maria (de opgestegen lichtmeester). Celestien verbindt je met het eenheidsbewustzijn van dolfijnen en walvissen. Je voelt je door deze steen innig verbonden en heel. Coelestien werkt goed bij conflicten, zowel in jezelf als met anderen. Als edelsteentherapeut pas ik deze steen vaak toe bij mensen die emotionele thema’s op keel en hartchakra moeten zuiveren en waarbij vastzittende emoties moeten doorstromen en afgevoerd worden. Fysiek werk Coelestien verkoelend, spierontspannend en pijnstillend.

 

Hexagonaal – Apatiet

Het 5e voorbeeld is de hexagonale vorm. Een bekende steen met deze vorm is de Apatiet, maar ook de Smaragd. Deze vorm is 6-zijdig waarvan 3 assen elkaar op 60 graden raken. 

Apatiet krista
bron: www.bluejoy.nl

Apatiet brengt je in contact met de akashakronieken. Dit is een veld energie waar alle kennis van het leven, vanaf het oorspronkelijke begin, ligt opgeslagen. Je krijgt hierdoor een veel groter overzicht en inzicht. Je beziet het leven holistisch en ervaart het als 1 groot, verbonden geheel. 
Apatiet edelsteen maakt rustig en haal de scherpe randjes van emoties. Apatiet harmoniseert energieën en helpt bij het activeren van je 3e oog chakra. Hierdoor kun je gemakkelijker helderzien en waarnemen.

 

Monoklien – Kunziet

De 6e vorm of structuur die je ziet is Monoklien, voorbeelden van edelstenen die een monoklien structuur hebben zijn o.a. de Kunziet en en Malachiet. 

Kunziet knuffelsteen, edelsteentherapie, healingpraktijk Jordy
Kunziet edelsteen – healingpraktijk Jordy

Kunziet heeft een hoog trillingsgetal, dat betekent dat Kunziet je gemakkelijk verbindt met je puurste oorsprong. Via je hart en kruinchakra laat de Kunziet edelsteen universele en kosmische wijsheid en liefde binnenstromen. Kunziet edelsteen geeft je ruimte middels een verruimd auraveld en laat je de positieve kant van het leven zien. Ook beschermt Kunziet tegen negatieve invloeden uit je omgeving en fysiek ondersteunt het bij epilepsie en burn-out. 

 

Trigonaal – Jaspis en Toermalijn

De 7e vorm, het trigonaal systeem, komt o.a. voor bij alle kwartssoorten, Jaspis en Toermalijn. Het trigonaal systeem is een subsysteem van het hexagonale systeem.

jaspis, rood, knuffelsteen
Rode Jaspis – healingpraktijk Jordy

Rode jaspis is een aardende steen die je helpt bij je stevig, krachtig en stabiel te voelen. Rode Jaspis resoneert dan ook sterk met het basischakra. De edelsteen geeft vertrouwen in je eigen kunnen en het leven, schenkt je moed en laat je opkomen voor jezelf. Fysiek versterkt en ontgift het bloed en de lever.

 

Hoe werken edelstenen en kristallen?

Het simpele antwoord, dat weet niemand precies! Men spreekt over kleur resonanties tussen kristallen en chakra’s, over de effecten van licht en energie op ons lichaam en over het feit dat ons lichaam een groot volume aan water bevat waar vibraties doorheen kunnen gaan. Wat we wel weten is dat kristallen en edelstenen aan de buitenkant rustig lijken maar inwendig een kolkende energie massa kunnen zijn terwijl hun kleine deeltjes om atoomkernen vibreren. Kristallen stralen energie uit en absorberen deze, dit is ook te meten, en te ervaren. Tijdens een healing met edelstenen kun je dit zelfs diepgaand ervaren.

Doorstromingskristallen
Onlangs plaatste ik in beide handen van een cliënt een Lemurisch bergkristal. Hierdoor begon energie te stromen van links naar rechts. De cliënt ervoer dit als een grote energetische schoonmaak en voelde zich een paar minuten later enorm opgeknapt en veel helderder. Er zijn ook specifieke kristallen die de doorstroming van energie bevorderen, zogenaamde doorstromingskristallen.

doorstromingskristallen

Een mooi voorbeeld daarvan zijn de dubbeleinders (zie bovenstaande foto). Deze kristallen hebben aan beide kanten een punt en groeien doorgaans dwars op het moederkristal. Door de beide (scherpe) punten kan de energie vrij en gefocust stromen. Dubbeleinders zijn bijzonder geschikt voor edelsteentherapie en edelsteen healingen.

 

Vormen zijn belangrijk

Vorm is een belangrijk onderdeel bij het healen met kristallen en edelstenen. De vorm van het kristal maakt hoe de energie verspreidt wordt. Het is belangrijk om te weten dat ongeacht welke vorm het kristal heeft, deze dezelfde energie draagt dan als het een andere vorm had gehad. De energie verspreiding is dus anders en maakt ook dat je een specifieke vorm kiest bij een bepaald persoon of om een bepaald effect of resultaat te bewerkstelligen.

 

Bol
Edelsteen geslepen in een bol zendt energie gelijkmatig uit in alle richtingen. Ideaal om een ruimte te vullen met energie. Een bol staat voor heelheid en heel worden, harmonie en oneindigheid. Geschikt voor mensen die in het dagelijks leven te sterk gefocust zijn en daardoor moeilijk kunnen ontspannen.

Zalm seleniet bol, zelfrealisatie, engelen
Gouden engelenbol

Een bol vormt ook een venster om door de tijd te bewegen en kijken. Dat is ook de reden dat een waarzegger vaak met een bol geassocieerd wordt.

 

Cluster

Een cluster straalt zijn energie in heel veel richtingen uit. Dit is handig om in een kamer of vertrek een groter veld energie neer te zetten. Al is dat wel in enige mate afhankelijk van de grote van het cluster. Een cluster van ongeveer 2 handen vol is groot genoeg voor een gemiddelde slaapkamer. Heb je een partner en hoeft die niet van de energie mee te genieten, dan volstaat een klein handje vol op je nachtkastje.

programmere en activeren
Amethist cluster

Clusters worden doorgaans niet vaak gebruikt bij een healing met edelstenen en kristallen, maar kunnen wel degelijk zeer effectief zijn. Uit mijn ervaring blijkt dat een cluster sterk is in het doorbreken van muurtjes en beschermingsmechanismen, maar de cliënt moet hier uiteraard wel aan toe zijn.

 

Dubbeleinders

Dubbeleinders komen in vele soorten en maten. De meest krachtige die ik tot dusver ben tegengekomen zijn de bergkristal dubbeleinders. De intens zuivere energie van bergkristal en de hoge frequenties die het uitzendt maken het een ideale healingstool bij emotionele blokkades, beschermingsmuurtjes en vastzittende chakra’s.

doorstromingskristallen

Een dubbeleinder geplaatst op de solar plexus in de lengte van het lichaam kan een hele mooie uitlijning bewerkstelligen. Hierbij worden je lichtlichamen in lijn gebracht met je fysieke lichaam waardoor je volledig potentieel verder kan integreren. Je richting in het leven is duidelijker voelbaar, je gaven en kwaliteiten aarden dieper waardoor je er op nieuwe manieren expressie aan kan geven en je voelt je heler, completer.

 

 

Ei

Edelstenen worden ook in de vorm van een ei geslepen. Dit geeft een hele andere werking dan een rond of puntig geslepen edelsteen. Een ei kan ingezet worden voor een spirituele massage. Door ronddraaiende bewegingen te maken bij de chakra’s worden deze op een zachte en subtiele wijze uitgenodigd om actiever te worden. Heel goed toepasbaar bij mensen of dieren waarbij veel angst en achterdocht in de chakra’s zit opgeslagen.

edelsteentherapie ei geslepen
Rhodoniet edelsteen in ei vorm. Bron: pinterest.com

In elke hand een ei geslepen edelsteen vasthouden bevordert het gevoel van geborgenheid en veilig zijn. En rust en warmte bij jezelf vinden.

 

Elestial kwarts

Dit type kwarts wordt ook wel alligator kwarts genoemd. Het heeft een doorgaans donker opvallend uiterlijk wat zich kenmerkt door gelaagde breekvlakken. Elastial is zacht geplooid met vele einden, vensters en inwendige vlakken. De fijne energie van Elestial kwarts straalt gemoedelijk. Het is een kristal dat die de weg naar inzicht en verandering opent. Daardoor is het kristal bij uitstek geschikt om te mediteren en daarmee inzicht over jezelf te verkrijgen en innerlijke rust te bewerkstelligen. Dit type kwarts kan bij healingen worden ingezet maar mijn ervaring is dat dit niet vaak gebeurd. Het leent zich meer voor persoonlijk gebruik. Elastial wordt o.a. gevonden in Brazilië. 

alligator kwarts
Elestial kwarts. Bron: https://www.crystalage.com